neděle 2. listopadu 2008

Lasagne s lososem a pórkem

Moje aktivita na blogu stagnuje, také tak trochu proto, že čím dál tím častěji dělám staré ozkoušené recepty a na hledání a vynalézání nových nám tak zbývá málo místa v lednici i v žaludku. Viděla jsem ale včera, že zde někdo hledal lososové lasagne, které dělám, ale recept jsem sem ještě nedala. A tak tedy sem s ním.

Potřebujete (pro cca 6 osob):
pláty na lasagne
3 steaky z lososa
5 pórků
tymián
1 vejce
20cl smetany
250g mascarpone
parmezán
trochu oleje a soli

Nádobí: pekáč na lasagne, pánev

Upravíte pláty na lasagne dle receptu či návodu na obalu

V pánvi necháte na troše oleje zesklovatět pórek během asi 15 minut

Omyjete steaky z lososa, osušíte a rozkrájíte na kostičky

Smícháte smetanu, mascarpone a vejce

Do pekáče dáte trochu směsi se smetanou, na to dáte vrstvu těstovin, na to pórek, lososa, polijete směsí se smetanou a posypete tymiánem. Pokračujete vrstvou těstovin, pórku atd., dokud vám zbývají ingredience. Končíte vrstvou těstovin, na kterou dáte trochu směsi se smetanou a celé to postouháte parmezánem. Zakryjete potravinovou fólií a necháte 2 hodiny odpočinout v lednici (musím uznat, že jsem recept nikdy nezkoušela bez odpočinku, ale je možné, že to jde i bez něj, zvláště pokud jste předvařili čerstvé těstoviny na lasagne).

Pečete na 180 stupňů 35 minut. Pokud vám vršek moc rychle hnědne, zakryjte pekáč alobalem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: