Ančovičky nesnáším. V olivách nebo na pizze to považuju za důkaz špatného vkusu. Když vidím tyhle ubohé rybičky občas v televizi, jak se mrskají v obrovské síti, ze které je jeřáb za protestů ekologů vylévá kamsi do horoucích pekel konzervárenského průmyslu, říkám si, proč tuhle nechutnou rybičku vlastně lovit...tedy, říkala jsem si. Než jsem ochutnala nejklasičtější z provensálských klasik: anchoïade. Jednoduchá pomazánka, do které se namáčí křupavá zelenina při apéru, když popíjíte pastis a hrajete petang. Aaaaaach...
Potřebujete:
100g ančoviček (z konzervy v olivovém oleji, pokud není možné jinak)
2 stoužky česneku
lžičku vinného octa
20cl olivového oleje
provensálské koření.
Nádobí: mixér
A co uděláte? No prostě to všechno rozmixujete.
Nakrájíte čerstvou mrkev, květák, papriky, ředkvičky, listy čekankových puků, prostě jakoukoli křupavou zeleninu a apéro může začít...
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat