sobota 22. listopadu 2008

Parmice nachová v alobalu

Tak vidíte, myslela jsem, že se na dlouhou dobu odmlčím, a hned jsem tu s dalším receptem...opět na parmici, protože to je jaksi skoro jediná ryba, která nám ještě zbývá v mrazáku. Recept na parmici v alobalu je velmi jednoduchý, dietní a typicky jihofrancouzský. Pozor, opět se jedná o recept, který není moc kořeněný a velká část chuti je dána tím, že máte skutečně čerstvou petržel, červená sladká rajčata a kvalitní česnek...

Potřebujete (na osobu, tj. do jednoho závitku z alobalu):
3-5 filetů z parmice
1 rajče
půl stroužku česneku
lžíci placaté petržele namleté na kaši
eventuelně trochu olivového oleje (jde to ale i bez něj)
sůl

Nádobí: tác do trouby, alobal a pečící papír

Osušíte rybu, nakrájíte rajče a oloupete česnek

Prostřete alobal a dejte na něj pečící papír. Na to vrstvíte rybu, rajče, rozetřený česnek a namletou petržel. Pokud chcete, zakápnete trochu olejem. Osolíte a zavřete alobal s pečícím papírem uvnitř tak, aby vám ze závitku nic neteklo.

Pečete na 170 stupňů 12 minut. Servírujete nejlépe s rýží, ale osobně přidávám i trochu zelených fazolek nebo jiné dušené zeleniny. A je to.

Žádné komentáře: