úterý 25. listopadu 2008

Kuřecí řízky s liškami

Lišky mi, jak vidíte, učarovaly. Mají je stále ještě na trhu a navíc ne drahé. A tak zkouším, co se dá. Přinesla jsem Vám zatím recept na lišky se smetanou a na podzimní dýňovou polévku s liškami. Musím říct, že skvělé jsou také lišky s těstovinami, což je ale recept velmi jednoduchý, tak jsem se s ním zatím nechlubila. A včera jsem vyzkoušela lišky s kuřecími řízky. Hvězdopravec se olizoval až za ušima. Tak nevím, zda měl po třech hodinách lezení, které jsme před večeří absolvovali, tak strašný hlad, nebo zda to bylo skutečně dobré... A musím říct, že pokud si houby očistíte dopředu, je to jídlo také velmi rychlé, takže ho zvládnete za čtvrt hodiny i po třech hodinách visení na laně.

Potřebujete:
500g kuřecích řízků
200g lišek
1 cibuli
skleničku sladkého muškátového vína
45 cl smetany
trochu šafránu (máte-li...)
sůl, pepř a trochu olivového oleje

Nádobí: pánev

Nakrájíte cibuli na jemno a řízky na kostičky.

Necháte rozehřát olej a necháte v něm zesklovatět cibuli. Přidáte kuře a necháte dělat cca 5 minut. Zalijete vínem a mícháte, aby se víno odpařilo.

Přidáte smetanu a opět mícháte, aby se odpařila voda.

Nakonec přidáte houby na prudkém ohni, aby rychle pustily vodu a aby se voda rychle odpařila.

Když je omáčka dostatečně hustá, přidáte šafrán, sůl a pepř.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: