Okurková sezóna na mém blogu končí. Jsem zase zpátky u svého kuchařského náčiní. A z okurek vařit nebudu. Jedno z hodně vyhledávaných slov, přes které se milí čtenáři dostávají na můj blog, je slovo pražma nebo doráda. Těší mě, že je tahle výborná ryba tedy v Česku k dostání, a též, že se inspirujete s recepty z mého kuchařského hnízda. A protože zájem se musí podporovat...tady je další recept na dorádu. Celkem je na těchto stránkách je receptů několik. Nezapomeňte se podívat i na ostatní pomocí kliknutí na "štítek" nacházející se v seznamu na liště vlevo.
Potřebujete (pro 2 lidi):
1 velkou dorádu
2 cibule
3 rajčata
500g brambor
2 větvičky tymiánu
1 bobkový list
půl citrónu
2 lžíce olivového oleje
4 větvičky čerstvé máty
sůl a pepř
Nádobí: velký pekáč
Nakrájíte citrón na plátky a dáte ho do vykuchané dorády.
Očistíte brambory a cibuli, kterou rozkrájíte na čtyři kusy. Totéž uděláte s rajčaty.
Předehřejete troubu na 200 stupňů
Do pekáče dáte zeleninu okolo ryby, přidáte koření, osolíte, opepříte, polijete olejem a necháte péct 20 minut.
Opět tedy velice jednoduché a .... mňaaaaaaaam!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat