úterý 19. srpna 2008

Pražma neboli doráda s brambory a mátou

Okurková sezóna na mém blogu končí. Jsem zase zpátky u svého kuchařského náčiní. A z okurek vařit nebudu. Jedno z hodně vyhledávaných slov, přes které se milí čtenáři dostávají na můj blog, je slovo pražma nebo doráda. Těší mě, že je tahle výborná ryba tedy v Česku k dostání, a též, že se inspirujete s recepty z mého kuchařského hnízda. A protože zájem se musí podporovat...tady je další recept na dorádu. Celkem je na těchto stránkách je receptů několik. Nezapomeňte se podívat i na ostatní pomocí kliknutí na "štítek" nacházející se v seznamu na liště vlevo.

Potřebujete (pro 2 lidi):
1 velkou dorádu
2 cibule
3 rajčata
500g brambor
2 větvičky tymiánu
1 bobkový list
půl citrónu
2 lžíce olivového oleje
4 větvičky čerstvé máty
sůl a pepř

Nádobí: velký pekáč

Nakrájíte citrón na plátky a dáte ho do vykuchané dorády.

Očistíte brambory a cibuli, kterou rozkrájíte na čtyři kusy. Totéž uděláte s rajčaty.

Předehřejete troubu na 200 stupňů

Do pekáče dáte zeleninu okolo ryby, přidáte koření, osolíte, opepříte, polijete olejem a necháte péct 20 minut.

Opět tedy velice jednoduché a .... mňaaaaaaaam!

Žádné komentáře: