neděle 3. srpna 2008

Lasagne po boloňsku

Jak vidíte, stále se svojí kuchyní trochu cestuju. Ale je přeci léto...

Potřebujete:
bešamel (zde se podívejte na recept č.7)
pláty těstovin na lasagne
400g mletého masa
4 rajčata
1 cibuli
stroužek česneku
rajský protlak
parmezán
strouhaný sýr (nejlépe Gruyere, ale stačí i Ementál)
sůl a pepř


Nádobí: formu na lasagne, pánev, kastůlek

Na pánvi necháte rozehřát trochu oleje. Přidáte nakrájenou cibuli a necháte zesklovatět. Přidáte maso a necháte ho zhnědnout.

Přidáte nakrájená rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Necháte dusit přiklopené cca 40 minut.

Uděláte bešamel a eventuelně také připravíte k použití těstoviny na lasagne (některé se musí předvařovat, viz návod na vaší krabici těstovin)

Do formy na lasagne dáte nejdříve bešamel, pak směs masa, a na to nastouháte parmezán. Dáte dvě vrstvy těstovin na lasagne. Pokračujete opět vrstvou bešamelu atd. Na poslední vrstvu těstovin dáte trochu bešamelu a nastouháte sýr Gruyere.

Pečete v troubě na 180 stupňů 30 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: