Jak vidíte, stále se svojí kuchyní trochu cestuju. Ale je přeci léto...
Potřebujete:
bešamel (zde se podívejte na recept č.7)
pláty těstovin na lasagne
400g mletého masa
4 rajčata
1 cibuli
stroužek česneku
rajský protlak
parmezán
strouhaný sýr (nejlépe Gruyere, ale stačí i Ementál)
sůl a pepř
Nádobí: formu na lasagne, pánev, kastůlek
Na pánvi necháte rozehřát trochu oleje. Přidáte nakrájenou cibuli a necháte zesklovatět. Přidáte maso a necháte ho zhnědnout.
Přidáte nakrájená rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Necháte dusit přiklopené cca 40 minut.
Uděláte bešamel a eventuelně také připravíte k použití těstoviny na lasagne (některé se musí předvařovat, viz návod na vaší krabici těstovin)
Do formy na lasagne dáte nejdříve bešamel, pak směs masa, a na to nastouháte parmezán. Dáte dvě vrstvy těstovin na lasagne. Pokračujete opět vrstvou bešamelu atd. Na poslední vrstvu těstovin dáte trochu bešamelu a nastouháte sýr Gruyere.
Pečete v troubě na 180 stupňů 30 minut.
Dobrou chuť!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat