sobota 7. června 2008

Koláč s rajčaty

Začíná sezóna rajčat. Dost jsme se natrpěli, jak by řekl můj pan trhovec, přes zimu kyselými nazelenalými rajčaty!

Jeden mých oblíbených rychlých a jednoduchých receptů je koláč s rajčaty. Hvězdopravec ho má moc rád. Můžete ho jíst jako přílohu k salátu, nebo jako hlavní jídlo. Je dobrý i studený na pikniku nebo nakrájený na kostičky na apero

Potřebujete:
máslové těsto
cca 5 rajčat
dijonskou hořčici
plátkový sýr výrazné chuti (například gouda, já používám Fol Epi)
sůl

Nádobí: velký plech, trouba

Rozválíte těsto a dáte ho na plech (na placato, bez okrajů)

namažete těsto (všude) vrstvou horčice, na to dáte sýr (všude) a na to dáte na plátky nakrájená rajčata (vedle sebe, také všude)

A dáte to do trouby na 200stupňů na cca 25 minut.

Existuje vůbec jednodušší a lepší recept?

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj, délam tento koláč jako quiche, ale sýr dávám až nahoru na rajčata, je v tom nějaký rozdíl?!?

Unknown řekl(a)...

Říkám tomu Dokonalý koláč
Edith

Unknown řekl(a)...

Oprava - Dijonský koláč