Opět jeden letní recept.
Potřebujete:
máslové těsto (čili pâte brisée)
3 velké pórky
30g másla
steak cca 250g z lososa
2 plátky uzeného lososa (pokud nemáte, dejte víc steaku), ale s uzeným je to lepší
1 vejce
třetinu lžičky kurkumy
3 lžíce škrobu
20cl tekuté smetany
sůl a pepř
Nádobí: kulatou formu 26cm v průměru, 3cm vysokou, pánev
Rozkrájíte pórek na kolečka, osolíte a přidáte kurkumu a necháte 15 minut dusit na pánvi
Mezi tím rozválíte těsto a necháte ho v troubě udělat do běla na 200 stupňů tak, aby se nenafouklo.
Potom očistíte steak z lososa, zbavíte ho kůže a kostí a rozkrájíte na nudličky. Stejně tak rozkrájíte plátky uzeného lososa.
Rozšleháte vejce se smetanou, škrobem, opepříte a osolíte.
Na předpečené těsto dáte nejdřív lososa, pak posypete dušeným pórkem a nakonec zalijete rozšlehaným vejcem. Pečete troubě 40 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat