pondělí 30. června 2008

Koláč s lososem a pórkem

Opět jeden letní recept.

Potřebujete:
máslové těsto (čili pâte brisée)
3 velké pórky
30g másla
steak cca 250g z lososa
2 plátky uzeného lososa (pokud nemáte, dejte víc steaku), ale s uzeným je to lepší
1 vejce
třetinu lžičky kurkumy
3 lžíce škrobu
20cl tekuté smetany
sůl a pepř

Nádobí: kulatou formu 26cm v průměru, 3cm vysokou, pánev

Rozkrájíte pórek na kolečka, osolíte a přidáte kurkumu a necháte 15 minut dusit na pánvi

Mezi tím rozválíte těsto a necháte ho v troubě udělat do běla na 200 stupňů tak, aby se nenafouklo.

Potom očistíte steak z lososa, zbavíte ho kůže a kostí a rozkrájíte na nudličky. Stejně tak rozkrájíte plátky uzeného lososa.

Rozšleháte vejce se smetanou, škrobem, opepříte a osolíte.

Na předpečené těsto dáte nejdřív lososa, pak posypete dušeným pórkem a nakonec zalijete rozšlehaným vejcem. Pečete troubě 40 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!

Žádné komentáře: