úterý 17. června 2008

Těstoviny s domácím pestem

Tohle také není francouzský recept. Ale pesto je klasika, kterou nelze na stránce s recepty nemít.

Potřebujete:
60g čerstvé bazalky
6 stroužků česneku
50g piniových semínek
125g strouhaného parmezánu
20cl olivového oleje
sůl a pepř
a samozřejmě těstoviny, nejlépe fusilli, farfalle nebo conchiglies

Nádobí: mixér, hrnec

Natrháte bazalkové lístky bez šťopek a větviček. Dáte do mixéru spolu s česnekem, semínky, parmezánem a asi třemi polévkovými lžícemi olivového oleje.

Mixujete a pomalu přidáváte zbytek oleje

Když se vám podařilo vmíchat všechen olej, ještě chvilku mixujte a přidejte sůl a pepř

Dejte pesto do mísy a přidejte horké uvařené těstoviny, smíchejte a servírujte!

Žádné komentáře: