Tohle také není francouzský recept. Ale pesto je klasika, kterou nelze na stránce s recepty nemít.
Potřebujete:
60g čerstvé bazalky
6 stroužků česneku
50g piniových semínek
125g strouhaného parmezánu
20cl olivového oleje
sůl a pepř
a samozřejmě těstoviny, nejlépe fusilli, farfalle nebo conchiglies
Nádobí: mixér, hrnec
Natrháte bazalkové lístky bez šťopek a větviček. Dáte do mixéru spolu s česnekem, semínky, parmezánem a asi třemi polévkovými lžícemi olivového oleje.
Mixujete a pomalu přidáváte zbytek oleje
Když se vám podařilo vmíchat všechen olej, ještě chvilku mixujte a přidejte sůl a pepř
Dejte pesto do mísy a přidejte horké uvařené těstoviny, smíchejte a servírujte!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat