pátek 27. června 2008

Bulgur s žampióny, rajčaty a petrželí

Tenhle recept asi také těžko považovat za francouzský. Ale do horkých letních dnů je jako stvořený. A studený bulgur se dobře hodí i na piknik nebo na výlet. Masožroutům se ale moc nezavděčíte, tak pozor!

Potřebujete:
250g bulguru
200g žampiónů
1 cibuli
4 rajčata
30g másla
svazek čerstvé petržele
olivový olej, sůl a pepř.

Na pánvi necháte zesklovatět v oleji cibuli a po pěti minutách přidáte na plátky nakrájené žampiony. Necháte dusit cca 5 minut a přidáte rajčata. Osolíte, opepříte, přikryjete a necháte dusit na mírném ohni.

Mezi tím rozpustíte máslo, a když trochu pění, přidáte bulgur a smažíte 3 minuty na prudkém ohni. Pak přidáte půl litru vody a necháte vařit 12 minut.

Smícháte, přidáte petržel a servírujete teplé. Vynikající ale i studené.

Žádné komentáře: