Začíná sezóna rajčat. Dost jsme se natrpěli, jak by řekl můj pan trhovec, přes zimu kyselými nazelenalými rajčaty!
Jeden mých oblíbených rychlých a jednoduchých receptů je koláč s rajčaty. Hvězdopravec ho má moc rád. Můžete ho jíst jako přílohu k salátu, nebo jako hlavní jídlo. Je dobrý i studený na pikniku nebo nakrájený na kostičky na apero
Potřebujete:
máslové těsto
cca 5 rajčat
dijonskou hořčici
plátkový sýr výrazné chuti (například gouda, já používám Fol Epi)
sůl
Nádobí: velký plech, trouba
Rozválíte těsto a dáte ho na plech (na placato, bez okrajů)
namažete těsto (všude) vrstvou horčice, na to dáte sýr (všude) a na to dáte na plátky nakrájená rajčata (vedle sebe, také všude)
A dáte to do trouby na 200stupňů na cca 25 minut.
Existuje vůbec jednodušší a lepší recept?
Bez závazků
před 6 lety
3 komentáře:
Ahoj, délam tento koláč jako quiche, ale sýr dávám až nahoru na rajčata, je v tom nějaký rozdíl?!?
Říkám tomu Dokonalý koláč
Edith
Oprava - Dijonský koláč
Okomentovat