Nějak nevím, jak jinak tenhle recept, který vlastně skoro ani není recept, nazvat. Občas se mi nechce podnikat s rybami tajemné a složité úpravy, a tak je dělám prostě na grilu, který moje trouba nabízí. Postup je jednoduchý. Vezmete aromatické bylinky a necháte je 24 hodin máčet v oleji. Potom pomažete rybu, a dáte jí do trouby na gril. A je to!
Naše nejoblíbější jsou pražmice na rozmarýnu, jak už jsem tu psala, ale také třeba doráda na šalvěji. Pozor, každá ryba se peče jinak dlouho. Zatímco pražmici stačí pět minut, dorádu nechávám na grilu 30 minut, 15 minut z každé strany. A při pečení ji vycpu šalvějem, který vytáhnu z oleje.
Ale aktivitě se meze nekladou: zkuste bazalku, tymián, co vás zkrátka napadne, zkuste pstruha nebo sardinky, podle toho, co ulovíte a co je malé a má to kolem sebe kůži. Nedoporučuju zkoušet podobný recept ani s lososem, který je hodně tučný, ani s bílými rybami, které by se vám na grilu rozpadly.
A hlavně, nezapomeňte rybu servírovat s citrónem! Dobrou chuť!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat