úterý 2. září 2008

Cake se surimi

Surimi, neboli krabí tyčinky, seženete jistě lehko. Tady se jedí v sendvičích, namáčené v majonéze na apero, nebo v salátu. Jak vidíte, je to tak trochu francouzský junk food. Ale co, hlavně, že je to dobré. Cake, tedy bábovka, v tomto případě tedy slaná bábovka, se surimi je dobrá alterntiva především na piknik, na party nebo na apero.

Potřebujete:
200g hladké mouky
4 vejce
2 dl oleje
1 dl mléka
200g krabích tyčinek (cca 15 tyčinek)
200g mrkve
150g stouhaného sýra (nejlépe nějakého, co má aspoň trochu chuť, jako Ementál. Hlavně nekupujte žádnou levnou náhražku z rostlinného tuku!)
1 sáček prášku do pečiva
2 špetky kmínu
sůl a pepř

Nádobí: mísu, formu na cake (takovou tu podlouhlou, hlubokou)

Oškrábejte mrkve a nakrájejte na kolečka. Dejte je vařit do vroucí slané vody tak, aby změkly, ale zároveň zůstaly ještě křupavé: tj. cca 3-5 minut. Vyndejte je z vody, nechte okapat a posypte kmínem.

Smíchejte mouku a vejce tak, abyste dostali homogenní hmotu.

Přidejte postupně olej, mléko a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte surimi, mrkev a sýr.

Když máte těsto pěkně promíchané, nalijte přípravu do formy a pečte na 180 stupňů asi 50 minut.

A teď už jen zbývá doufat, že bude pěkné počasí, abyste s vaším cakem mohli ven na piknik!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jakou formu používáte? Chci si chlebíčkovou formu koupit, ale váhám mezi Emile Henry a silikonovou. Co doporučujete? Díky.Jana

Tereza řekl(a)...

Formu mam sklenenou, zdedila jsem ji buh vi po kom. Emile Henry je pokud vim hodne drahy, na cake az moc, takze bych spis vybrala obycejnou silikonovou. Mam rada kvalitni nadobi a mam par kousku, za nez by se skoro dalo poridit ojete auto :-), ale na veci typu cake uplne staci nadobi obycejne.