pondělí 22. září 2008

Lososové bonbóny

Lososové bonbóny je skvělý rychlý a velmi efektní aperitiv, nebo příloha k salátu. Tedy, rychlé to je, pokud seženete koupit feuilles de brick nebo pate filo. Pokud ne, můžete se pokusit jedno nebo druhé uplácat dle receptu, který vám nabízím zde. V tom případě vám přeju opravdu pevné nervy. Ale výsledek stojí za to...

Potřebujete:
cca 200g steak z lososa
stoužek česneku
čerstvý zázvor (cca 1cm)
3 lžičky sójové omáčky
lžíci olivového oleje
lžičku Worchesteru
lžičku čerstvého koriandru
4 feuilles de brick nebo pate filo
lžička arašídového oleje (pokud nemáte, tak nemáte, bude to dobré i tak)
pepř

Nádobí: miska, plech

Jemně rozmixujte česnek a zázvor. Přidejte sójovou omáčku, olej, Worchester a pepř. Nesolte, protože sójová omáčka je slaná sama o sobě. A marináda je hotová.

Nakrájejte lososa na kostičky cca 1cm3 a dejte ho do misky spolu s marinádou. Nechte v lednici cca 2hodiny pod fólií.

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Vezměte dva feuilles de brick a dejte je na sebe. Pomažte olejem a obraťte. Rozkrojte na šest dílů a na každý díl dejte kousek lososa s marinádou. Zatočte do feuilles de brick jako kdybyste balili bonbón do papírku. Pokud se vám bonbón rozbaluje, můžete použít bílou nitku, kterou pak před servírováním odstraníte.

Necháte péct v troubě 8 minut, a je to!

Žádné komentáře: