Lehký těstovinový salát do letních dnů, do práce i na piknik.
Potřebujete:
500g těstovin fusili, nejlépe celozrnných
1 grilované nebo pečené kuře
plechovku nebo sklenici naložených artyčoků v přírodním nálevu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balamovaného octa
1 lžíci dijonské hořčice (nezbytné, žádné nahrazování!)
sůl a pepř.
Nádobí: velký hrnec
Necháte udělat těstoviny "al dente", slijete a přidáte pár kapek oleje, aby se vám neslepily.
Nakrájíte na kousky kuře a artyčoky.
Připravíte zálivku z oleje, hořčice, octa, pepře a soli.
Smícháte a necháte odpočinout nejméně 4hodiny v chladu.
Nakyslá chuť artyčoků se překvapivě dobře mísí s chutí kuřete i zálivky. Vynikající!
Bez závazků
před 6 lety
2 komentáře:
No Terko, nezapominej rict, ze sul se musi porad davat s octem predtim nez pridas olej, jinak sul kristalizuje... To plati jasne pro kazdou zalivku s olejem.
Dobrou chut!
Maminka Inesky ;)
:-) dekuju za tip! Ja zalivku nesolim, tak jsem netusila, ze sul v oleji krystalizuje...to jsou ale veci...
Okomentovat