pátek 4. července 2008

Těstovinový salát s kuřetem a artyčoky

Lehký těstovinový salát do letních dnů, do práce i na piknik.

Potřebujete:
500g těstovin fusili, nejlépe celozrnných
1 grilované nebo pečené kuře
plechovku nebo sklenici naložených artyčoků v přírodním nálevu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balamovaného octa
1 lžíci dijonské hořčice (nezbytné, žádné nahrazování!)
sůl a pepř.

Nádobí: velký hrnec

Necháte udělat těstoviny "al dente", slijete a přidáte pár kapek oleje, aby se vám neslepily.

Nakrájíte na kousky kuře a artyčoky.

Připravíte zálivku z oleje, hořčice, octa, pepře a soli.

Smícháte a necháte odpočinout nejméně 4hodiny v chladu.

Nakyslá chuť artyčoků se překvapivě dobře mísí s chutí kuřete i zálivky. Vynikající!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No Terko, nezapominej rict, ze sul se musi porad davat s octem predtim nez pridas olej, jinak sul kristalizuje... To plati jasne pro kazdou zalivku s olejem.
Dobrou chut!
Maminka Inesky ;)

Tereza řekl(a)...

:-) dekuju za tip! Ja zalivku nesolim, tak jsem netusila, ze sul v oleji krystalizuje...to jsou ale veci...