neděle 6. července 2008

Kuře "à la bohemienne"

Čili kuře po cikánsku nebo po česku. To si vyberte. Bohême je ve franouzštině ráj, ale taky Čechy a bohémiens jsou cikáni. I s tím pejorativním nádechem...nechme ale jazykové problémy být a věnujme se problémům...mlsného jazýčku.

Potřebujete:
celé naporcované kuře nebo 4 kuřecí stehna
4 papriky
2 rajčata
velkou cibuli
stroužek česneku
půl fenyklu (pokud máte...)
3dl bílého vína
sůl a pepř
olej

Dáte grilovat papriky do trouby.

Mezi tím rozkrájíte cibuli, rozetřete česnek, rozkrájíte rajčata a zbavíte je jadérek a vody.

Ve velkém kastrólu opečete kuře na oleji, aby se "zatáhlo".

Nakrájíte grilované papriky.

Vyndáte kuře, vysušíte kastról, a vrátíte kuře zpět spolu se vší zeleninou. Zalijete polovinou bílého vína a necháte vařit zakryté 30 minut. Osolíte a opepříte.

Po této době přidáte zbytek vína, a necháte vařit bez poklice ještě 15 minut. Servírujte s rýží.

Žádné komentáře: