sobota 19. července 2008

Pražma neboli doráda se zeleninou

Pražma zlatá neboli doráda, francouzsky "la Dorade", je moje oblíbená ryba. Nejsem si jistá, jestli jí v Česku seženete, bohužel...pokud ji ale mají alespoň zmraženou, neváhejte.

Na těchto stránkách je receptů několik. Nezapomeňte se podívat i na ostatní pomocí kliknutí na "štítek" nacházející se v seznamu na liště vlevo.

Potřebujete (pro dvě osoby):
2 pražmy
4 brambory
1 cuketu
1 větší jarní cibulku
cca 10cl tekuté smetany
olivový olej
čerstvou petržel
citrón
sůl a pepř

Nádobí: velký pekáč

Nakrájíte zeleninu, polijete olejem a dáte péct do trouby na 200 stupňů cca 10 minut. Osolíte a opepříte.

Do vykuchané pražmy vložíte na plátky nakrájený citrón. Osolíte. Po deseti minutách ji přidáte k zelenině a necháte péct na stejnou teplotu ještě 15 minut (pokud je doráda menší, nechte ji v troubě méně dlouho).

Zeleninu zamícháte, pokapete smetanou a necháte péct ještě 5 minut (pokud se vám zdá doráda již příliš pečená (začíná se rozpadat), vyndejte ji na tuto dobu ven a uchovejte v teple.

Celé jídlo posypte nastříhanou petrželí.

Nakyslá chuť citrónu a smetany spolu s opečenou zeleninou a jemně pikantní chutí rybího masa je vynikající!

Žádné komentáře: