úterý 1. července 2008

Tiramisu z jogurtu s třešněmi

Tohle je drobná inovace tiramisu: je to velmi lehký dezert. A hodí se, pokud máte velkou úrodu třešní a nevíte, co s nimi. Pokud ale preferujete klasicků tiramisu s kávou, klikněte zde.

Potřebujete:
600g vypeckovaných třešní
250g plnotučného jogurtu
150g cukru
vanilkový cukr
1 tyčinku skořice
2 vejce
lžičku amareta (pokud máte, pokud ne, nic se nestane)
1 lžíci kakaa (ne granka, ale pořádně hořkého kakaa)

Nádobí: šlehač

Dáte vařit vypeckované třešně s 75g cukru, tyčinkou skořice a eventuálně kapkou amareta. Necháte na mírném ohni 30 minut.

Vyšlehejte žloutky s jogurtem a zbytkem cukru.

Vyšlehejte bílky do pevného sněhu, a pak smíchejte se směsí žloutků a jogurtu.

Dejte třešně do skleniček a zalijte směsí jogurtu a vajec. Pozor, chce to malé skleničky na jednu porci: pokud byste všechno dali do jedné mísy, dezert se špatně servíruje, protože třešně pustí ještě hodně vody a vznikne tak vizuálně nevábná směs (i když chuťově dobrá).

Dejte na nejméně 4hodiny do lednice a těsně před servírováním posypte vršek kakaem. Aaaach...

Žádné komentáře: