čtvrtek 9. října 2008

Quiche s roquefortem...nebo s nivou?

Dneska večer jsem vyzkoušela nový recept, a hned se s Vámi o něj musím podělit. Je velmi jednoduchý, ale vynikající. Budete potřebovat roquefort, ale pokud se Vám nechce utratit celý měsíční rozpočet, můžete zkusit nivu. Osobně nivu nemám ráda, zdá se mi drobivá a příliš slaná, ale myslím, že v quiche bude dobrá.

Potřebujete:
máslové těsto
150g roquefortu
hrst vlašských ořechů
cca 15 cherry rajčátek
2 vejce
20cl smetany

Nádobí: formu na quiche cca 26 cm v průměru a 3 cm hlubokou

Předpečete deset minut na 180 stupňů těsto tak, aby se vám nenafouklo.

Těsto vytáhnete z trouby, posypete ho nadrobeným sýrem a nasekanými ořechy, ozdobíte rajčátky a zalijete vejcem rozšlehaným se smetanou. Doporučuju nesolit, modré sýry jsou obvykle dost slané samy o sobě.

Necháte péct 35minut na 180 stupňů. Servírujete se zeleným salátem, protože jinak je quche moc tučný.

Tak dobrou chuť!

Žádné komentáře: