Na mých stránkách se to začíná zase trochu hemžit exotikou. I od francouzské kuchyně si ale člověk občas rád odpočine, a tak jsem v pátek večer udělala krůtí na čínský způsob. Bylo to vynikající.
Potřebujete (pro 3 až 4 osoby):
300g krůtích řízků
2 lžičky škrobu
100g mrkve
100g celerové natě (pokud nemáte, nedá se nic dělat...)
cibuli
brokolici
stroužek česneku
1 pálivou papriku
2 lžíce oleje
30g kešu, nejlépe neslaných
lžíci čerstvé pažitky
lžíci čerstvé petržele
125ml drůbežího vývaru
2 lžíce omáčky Nuoc Nam
2 lžíce sójové omáčky
sůl, pepř a eventuelně trochu koriandru na ozdobu
Nádobí: velký hrnec, malý hrnec
V malém hrnci necháte vařit brokolici 2 minuty
Mezi tím nakrájíte zeleninu a řízky na nudličky. Maso obalíte ve škrobu.
Ve velkém hrci opečete cibuli a česnek a vyndáte.
Pak opečete maso a rovněž vyndáte.
Nakonec necháte rychle osmahnout zbytek zeleniny, pak přidáte cibuli a česnek, zalijete bujónem a omáčkami a necháte vařit 15 minut.
Po této době přidáte brokolici a kešu a necháte vařit ještě 8 minut.
Nakonec vrátíte do hrnce maso a přidáte bylinky. A recept je hotov!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat