středa 8. října 2008

Crêpes

Povídání o tomhle jídle se mi rozrostlo tak, že jsem se nakonec rozhodla udělat z něj celý článek na stránce s teorií. Pokud se tedy chcete poučit, klikněte zde. Pokud vám ale kručí v břiše, stačí, když se podíváte, jak se dělá těsto...

Potřebujete:
100 g mouky
2 vejce
3dl mléka
trochu soli
eventuelně můžete přidat trochu piva

Nádobí: metlu, mísu, pánev

Smícháte mouku s rozšlehaným vejcem se solí, a pak přidáte mléko a trochu piva. Těsto necháte odpočinout v chladu cca 2 hodiny.

Na rozpálenou pánev s trochou másla nalijete tenoučkou vrstvu těsta. Když se palačinka odlepí, otočíte a ještě během pečení můžete na udělanou část dát náplň. Když je palačinka hotová, složíte ji a servírujete. Nápady na náplně máte na stránce s povídáním.

Žádné komentáře: