Tenhle recept sem dávám jako doplněk k článku o návštěvě Marseille. Panisses jsou placičky z cizrnové mouky, které koupíte ve čtvrti L'Estaque a jistě nejen tam. Vynikající jsou k salátu, nebo jako aperitiv s pivem či pastisem. Ale můžete je také servírovat jako přílohu místo bramborových placiček. Klasika je ale aperitiv...zavřete oči a představujte si šplouchající moře, chlápky za vámi, co rozprávějí o fotbale a děti, co se honí na ulici v kteroukoli denní či noční dobu.
Potřebujete:
250g cizrnové mouky (prý jde použít i pšeničná...ale pak už to nebudou panisses!)
litr vody
špetka soli
půl lžíce olivového oleje
olej na smažení
Do mísy na koláč dejte mouku a smíchejte s půl litrem vody.
Zbytek vody uveďte do varu, osolte a přidejte olivový olej.
Když voda vře, nalijte jí do formy a míchejte měchačkou 15 minut.
Směs musí vychladnout, než začnete dělat panisses. Můžete ji udělat například den předem.
Před konzumací těsto vyklopte a osmažte v olivovém oleji. A je to!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat