Cože, červená řepa? Jako dítě traumatizované českou školní jídelnou bych nikdy nevěřila, že jednou tohle slovo, či sousloví, použiju na svém blogu o vaření. No, vlastně, v té době byh ani nevěřila, že jednou budu blog o vaření psát. Každopádně, červená řepa pro mě byla dlouho tabu, ale ve Francii jsem se ji naučila jíst a používat a v Chile to dělám dál. Recept na verrines, tedy skleničky s dobrotou, které se servírují na předkrm nebo na aperitiv, je můj oblíbený a sklízí úspěch. Což nemění nic na tom, že českojídelnové červené řepy, též ve skleničkách, bych se ani nedotkla.
Potřebujete:
cca 100g strouhané syrové červené řepy
cca 150g cream cheese Philadelphia nebo ricotty nebo nejlépe půl na půl
špetku mletého kumínu neboli římského kmínu
svazek pažitky
olivový olej
sůl a pepř
asi 20 nasekaných vyloupaných pistácií
Nádobí: mixér, skleničky či štamprdle
Dejte do mixéru řepu a sýr s ricottou a mixujte. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte do hladka. Nalijte do malých skleniček, posypte nasekanými pistáciemi a efektní překrm je hotov.
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat