K tomuhle jídlu mě opět inspiroval Fabrice, ale jeho polévka se mi zdála trochu málo ostrá a také mi v ní chyběla zelenina, takže jsem přidala mrkvové nudličky a pořádnou porci chili. Je to jednoduché, zahřeje to a zasytí.
Potřebujete:
2 stroužky česneku
3 lžičky mletého římského kmínu neboli kumínu
půl lžičky kurkumy
půl lžičky krevetí pasty
chili koření dle chuti
tři kuřecí řízky
dvě mrkve
tucet krevet, nejlépe syrových a velkých
cca 250g rýžových nudlí
slepičí bujón
sůl, pepř a olivový olej
čerstvý koriandr
Nádobí: hrnec
Nakrájejte mrkev na tenké nudličky. Nakrájejte si také kuře.
V oleji nechte na mírném ohni udělat rozetřený česnek v oleji s kurkumou a kumínem. Pak přidejte nakrájené kuře a nechte maso "zavřít". Zalijte vodou (cca 1,5 litru), přidejte bujón, krevetí pastu a chili koření. Osolte a nechte vařit deset minut.
Přihoďte nudle a vařte dál dvě minuty.
Po dvou minutách přidejte krevety a mrkvové nudličky a vařte ještě tři minuty. Pak vypněte vařič a přisypte nasekaný čerstvý koriandr.
A je hotovo!
Nakráje
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat