sobota 17. července 2010

Jahodové tiramisu z Karibiku

Tak konečně něco, co není od Fabrice. Recept jsem trochu odkoukala z knihy reeptů a trochu pozměnila k obrazu svému. Z Karibiku je proto, že používá typické produkty odtud: třtinový cukr, rum a vanilku...

Potřebujete (na 4 porce):
400g jahod
2 vejce
250g mascarpone
50g třitinového cukru
cukrářské piškoty
1 vanilkový cukr (nebo ještě lépe čerstvou vanilku)
1,5 lžíce třtinového sirupu (pokud není, přidejte trochu cukru)
dvě lžíce karibského rumu

Nádobí: šlehač

Nakrájejte jahody, přidejte půlku vanilkového cukru (nebo půlku stroužku čerstvé vanilky) a třtinový sirup. Nechte odstát v lednici alespoň hodinu.

Ušlehejte žloutky s cukrem, přidejte mascarpone a nakonec sníh z bílků.

Slijte šťávu z jahod, smíchejte s rumem.

Do skleniček na dezert dejte pár sušenek namočených v šťávě s rumem (nenamáčejte moc, jinak se vám rozmočí), přidejte pár jahod, zalijte mascarpone s vejci a na vrch dejte opět jahody a nějakou tu sušenku.

Nechte v lednici alespoň pár hodin. Dobrou chuť!

Žádné komentáře: