čtvrtek 15. července 2010

Zeleninové curry

Za tenhle recept vděčím opět a zase Fabricovi. Jeho blog rozhodně není jediný, podle kterého vařím, ale máme prostě asi stejné chutě, takže až na čestné výjimky, se jeho jídla stávají součástí našeho jídelníčku. Vlastně jediné, čemu se vyhýbám, je fakt, že často používá zázvor, který já zrovna moc nemusím. V zeleninovém curry ale buď nebyl, nebo jsem ho tam prostě nedala. A výsledek byl výborný. Doporučuju servírovat jako druhou přílohu ke kuřecím řízkům a rýži, nebo prostě smíchat s bulgurem. Pochutnáte si, a to i pokud jako já nejste fandy ani cuket, ani lilků. Všechno má prostě nějakou poživatelnou úpravu. Kromě růžičkové kapusty :-).

Potřebujete:
1 cuketu
2 lilky
4 mrkve
1 cibuli
2 lžíce žluté pasty na curry
lžičku curry v prášku
25cl drůbežího vývaru
20cl kokosového mléka
30g ořechů
30g mandlí

Nádobí: pánev na wok

Nakrájejte zeleninu na kostičky. V pánvi nechte zesklovatět cibuli s curry pastou a curry práškem. Asi po pěti minutách přidejte ostatní zeleninu. Osolte

Po dalších pěti minutách přilijte trochu vývar a kokosové mléko a nechte povařit asi deset minut, aby šťáva zhoustla.

A je to!

Žádné komentáře: