středa 13. července 2011

Thajská rybí polévka s krevetami

Když jsem byla naposledy v Čechách, byli jsme s mojí kamarádkou Radkou v thajské restauraci. Jídlo bylo báječné, ale příšerně drahé. Když jsem onehdy narazila u Fabrice na rybí polévku, netušila jsem, že v receptu poznám přesně onu chuť z thajské restaurace, a za mnohem menší obnos. Fabrice polévku navrhuje dělat s krabími klepety místo krevet, ale myslím, že krevety udělají úplně stejnou službu, a navíc se vám budou lépe shánět.

Potřebujete:
400g rybích filetů (bílých)
70cl rybího vývaru
jednu červenou papriku
jednu cibuli
lžíci červené curry pasty
plechovku (400ml) kokosového mléka
asi 18 syrových krevet
svazek čerstvého koriandru
trochu soli

Nádobí: pánev, hrnec, mixér

Nakrájejte papriku a cibuli a obojí hoďte na trochu oleje na pánev. Dělejte pomalu asi 5 minut, aniž by cibule a paprika začaly zlátnout. Po pěti minutách přidejte červené curry a dobře promíchejte. Nechte dělat dalších deset minut.

V hrnci na troše oleje nechte dělat na kousky nakrájené filety. Po dvou minutách zalijte vývarem a nechte vařit deset minut. Rozmixujte

Přidejte směs z pánve a kokosové mléko. Vařte 5 minut a přidejte krevety. Vařte ještě 5 minut. Dochuťte solí. Na talíři posypte nasekaným koriandrem a je hotovo!

1 komentář:

iGurman řekl(a)...

Určite skúsim.