pondělí 10. ledna 2011

Mořský okoun se ženšenem a petrželí

Pokud nemáte rádi ryby, protože vám vadí jejich odér - ačkoli pokud je ryba skutečně čerstvá, nesmrdí - je tohle váš recept. Ženšen, česnek a cibule nedají rybě zkrátka šanci. Zvlášť, pokud necháte rybu marinovat 24hodin. Můžete ale zkusit i méně.

Potřebujete:
1 cibuli
1 stoužek česneku
asi 50g čerstvého ženšenu
půl svazku placaté petržele
jednu kostičku zeleninového bujónu
sůl a pepř
cca 12cl olivového oleje
2 mořské okouny, očištěné a vykuchané

Nádobí: mixér, pekáč

Recept je jednoduchý. Všechny ingredience, samozřejmě kromě okouna, naházejte a nalijte do mixéru. Rozmixujte a vzniklou tekutou kaší naplňte okouna a zbytek rozlijte na okouna. Zakryjte potravinovou fólií a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (ale nebojte se ani 24hodin).

Okouna i s marinádou dejte péct 30 minut na 200 stupňů. Pak zkrontrolujte, zda je ryba dost pečená a servírujte s rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: