sobota 16. ledna 2010

Gazpacho

Španělská klasika, kterou jsem se naučila dělat před spoustou let během svojí cesty po jižním Španělsku. Když máte spoustu zralých, sladkých rajčat a venku je 35 stupňů, neexistuje lepší recept...

Potřebujete:
1kg rajčat
půl zelené papriky
okurku
půl stroužku česneku
kousek cibule
kousek bílého tvrdšího chleba
olivový olej
vinný ocet
sůl a pepř

Potřebujete: mixér

Chleba ponořte do vody, aby trochu nasákl. Rozkrájejte všechnu zeleninu a nezapomeňte zbavit okurku jadérek, která jsou uprostřed. Naházejte do mixéru i s chlebem, přidejte sůl, olej, pepř a ocet a rozmixujte. Přeceďte přes hrubé sítko. Nechte pořádně vychladit a je to!

Žádné komentáře: