středa 11. listopadu 2009

Rybí vývar

Tenhle recept vlastně není jídlo sám o sobě, ale skvěle vám poslouží jako základ jiných jídel, například rizota z mořských plodů, nebo nejrůznějších omáček na ryby. Příprava je jednoduchá a můžete ho nadělat do zásoby a uchovat v mrazáku. Nic se mu nestane.

Potřebujete:
2 kg zbytků z ryb
1 rajče
2 mrkve
7 šalotek a 2 menší cibule (podle toho, co zrovna máte, můžete počet upravit, jen nezapomeňte, že šalotky jsou malé, takže jedna velká cibule nahradí 2-3 šalotky)
bobkový list
tymián
mořskou sůl
trochu oleje
svazek petržele

Nádobí: velký hrnec

Nasekejte na drobno cibuli, šalotku a mrkev. Dejte to podusit na trochu oleje. Pak přidejte rybí zbytky a petržel, zalijte cca 2 litry vody, přihoďte koření, rajče, osolte a vařte 20 minut. Je dobré sebrat občas z povrchu pěnu.

A je to a můžete se vrhnout do dalších příprav.

Žádné komentáře: