Tenhle recept je tak trochu zvláštní. Mušle jsou normálně výborné pro letní dny a pokud je používám do polévky, je to vždy do zarzuely, která se tak trochu podobá marseillské boullabaisse. A marseillské jídlo je asi dost těžko skutečně zimní. My tu ale zimu máme a není nad to zahřát se trochu horkou polévkou se spoustou česneku a v níž plave něco pořádného k snědku, jako ony nudle. A skutečně, je to tak.
Potřebujete:
2 kila čerstvých mušlí (slávek jedlých, tj. těch s černou škeblí)
skleničku bílého vína
svazek placaté petržele
2 stroužky česneku
dvě deci dobrého tomatového džusu (nejlépe vymačkaného z čerstvých červených letních rajčat...jenže jak, u zimního jídla?)
1 velkou cibuli
50g nudlí do polévky
pepř a sůl
Potřebujete: velký a střední hrnec
Mušle umyjete, vyhodíte ty otevřené a zbytek uvaříte na víně. Jakmile jsou mušle otevřené, slijete je a vývar uschováte.
Na troše oleje necháte zesklovatět cibuli, a pak přidáte také česnek a na jemno nasekanou petržel. Zalijete tomatovým džusem, vývarem z mušlí a přídáte trochu vody. Nechte povařit 20 minut.
Mezi tím zbavte mušle lastur. Přeci jen, nudlová polévka by se vám špatně jedla, kdybyste museli mušle vyloupávat až na talíři.
Pět minut před dovařením polévky do ná vhoďte nudle a těsně před dovařením také vyloupané mušle. A je to!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat