pátek 31. července 2009

Kuře na pivu

Poslední dva týdny jsem se snažila jíst samé lehké věci, protože jsem při cestě do Evropy trochu přibrala. Také jsem nepila pivo a ani ne moc vína. Včera jsem to ale nevydržela: zimní večer a velká chuť na maso. Tak až to nebudete moct vydržet ani vy, pusťte se do kuřete na pivě. Můžete si říkat, že kuře je přece dietní...

Potřebujete (pro dvě osoby):
2 kuřecí stehna
2 dl piva
štamprdli jalovcové (nebo poslouží slivovice)
200g žampionů
cibuli
trochu petržele
1 dl smetany
žloutek
bobkový list
trochu tymiánu
trochu chili
olej
sůl

Nádobí: velký hrnec, zapalovač

Stáhněte kůži z kuřete, aby finální jídlo nebylo moc tučné. Nakrájejte si cibuli.

V hrnci nechte na troše oleje lehce osmahnout kuřecí stehna. Přidejte cibuli a ještě trochu osmahněte. Přilijte slivovici a flambujte.

Zalijte pivem, půlkou smetany, přidejte koření a nechte pomalu vařit 30 minut.

Po 30ti minutách přidejte nakrájené žampiony a nechte vařit ještě 15 minut.

Vyndejte kuře a nechte ho v teple. Vyndejte bobkový list a postavte šťávu na prudký oheň. Míchejte, aby se odpařila polovina vody.

Vypněte sporák a nalijte do omáčky žloutek rozšlehaný se zbytkem smetany.

Při servírování posypte nasekanou petrželí.

Jako přílohu můžete zvolit rýži, nebo i zcela nefrancouzský knedlík.

Žádné komentáře: