čtvrtek 30. července 2009

Plněné cukety

Tohle jídlo je docela typické, ale není to žádná fajnšmekřina. Spíš způsob, jak naložit se zbytky masa nebo šunky. Tak poslouchejte:

Potřebujete (pro 4 lidi):
2 cukety
40g rýže
100g šunky nebo zbytků masa
1 cibuli
1 stroužek česneku
půl svazku placaté petržele
trochu žampionů
30g másla
sůl a pepř
eventuelně trochu rajské omáčky

Nádobí: pekáč, dva hrnce, eventuelně mlýnek na maso

Umyjte cukety, rozkrojte je podélně na dvě poloviny a lžičkou z nich vydlabejte jadérka unvitř. Dejte cukety vařit na pět minut do vroucí slané vody.

Uvařte rýži.

Maso nebo šunku namelte, nakrájejte cibuli, žampiony a česnek. Dejte do pánve trochu másla, přidejte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Následně přidejte maso, pokud váš zbytek masa už nebyl vařený, a nakonec žampiony.

Smíchejte obsah z pánve s rýží a eventuelně s vařeným namletým masem. Přidejte rozemletou petržel.

Předehřejte troubu na 185 stupňů. Na cukety dejte nádivku a pokapejte ji, pokud máte, trochou rajské omáčky. Přikryjte alobalem a pečte 10 až 15 minut.

Žádné komentáře: