Tohle jídlo je docela typické, ale není to žádná fajnšmekřina. Spíš způsob, jak naložit se zbytky masa nebo šunky. Tak poslouchejte:
Potřebujete (pro 4 lidi):
2 cukety
40g rýže
100g šunky nebo zbytků masa
1 cibuli
1 stroužek česneku
půl svazku placaté petržele
trochu žampionů
30g másla
sůl a pepř
eventuelně trochu rajské omáčky
Nádobí: pekáč, dva hrnce, eventuelně mlýnek na maso
Umyjte cukety, rozkrojte je podélně na dvě poloviny a lžičkou z nich vydlabejte jadérka unvitř. Dejte cukety vařit na pět minut do vroucí slané vody.
Uvařte rýži.
Maso nebo šunku namelte, nakrájejte cibuli, žampiony a česnek. Dejte do pánve trochu másla, přidejte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Následně přidejte maso, pokud váš zbytek masa už nebyl vařený, a nakonec žampiony.
Smíchejte obsah z pánve s rýží a eventuelně s vařeným namletým masem. Přidejte rozemletou petržel.
Předehřejte troubu na 185 stupňů. Na cukety dejte nádivku a pokapejte ji, pokud máte, trochou rajské omáčky. Přikryjte alobalem a pečte 10 až 15 minut.
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat