Je mi jasné, že recept na křepelky asi nebude tím nejsnáze realizovatelným v českém prostředí. Ale kdo ví a klasická, jediná chovatelná, francouzská létající zvěřina by přeci jen na blogu o francouzské kuchyni neměla chybět. A pak, je to tak dobré!
Potřebujete:
1 křepelku na osobu
250g třešní nebo višní na 2 křepelky
šalotku
trochu bílého vína
sůl a pepř
trochu cukru
V hrnci nechte osmahnout křepelky ze všech stran na oleji. Přidejte nakrájenou šalotku, nechte zesklovatět, přilijte trochu bílého, přiklopte a nechte dělat na mírném ohni 25 minut.
Vypeckujte třešně něbo višně a rozkrojte napůl. Nechte je na pánvi pustit vodu a přidejte eventuelně trochu cukru. Nechte dělat cca 10 minut.
Po dvaceti minutách přidejte třešně ke křepelkám, přiklopte a nechte dělat ještě 5 minut.
A je hotovo. Servírujte s polentou.
Bez závazků
před 6 lety
4 komentáře:
Dala by sa chuť prirovnať k dobrej kuracine?
Krepelci maso je predevsim mnohem mene tucne, alespon se mi zda (a to kupuju kure zasadne "farmarske" a "cervenou znacku", tedy vychovane venku a majici pohyb), a tak nevim, jak to s temi tresnemi dopadne. Jinak chut se mi take nezda uplne podobna, ale na druhou stranu, drubez je to oboji, tak rozdil zase neni nijak zavratny. Za zkousku nic nedate...
Křepelky v čechách to je "brnkačka".
Dají se pořídit na dobré farmě a nebo v "oblíbeném" Makru - a to dokonce chlazené francouzské - každou středu a pátek :o))). S třešněmi to je lákavá úprava pro mě zatím neznámá. Ale obaléné slaninou, posypané tymiánem a pomalu pečené 2 hodiny na 90 oC. Hmmm ách. Těším se na další recepty. Na jih Francie zdraví Marcel
Diky Marceli za informaci i za recept. V pripade, ze krepelky jsou brnkacka, prichazim s dalsi vyzvou a tez receptem (http://terezinyrecepty.blogspot.fr/2012/07/perlicka-na-broskovovem-dne.html): co perlicky, taky uz se dostanou? Doufam, ze jo!
Okomentovat