V minulých dnech jsem konala pár pokusů s poutargue, jikrami parmice, a tak vznikl i nápad na tenhle recept. Ančovičky jsou sice mnohem méně nóbl (tím líp!) a mají méně jemnou chuť (škoda, ale jsou to přece jen těstoviny!), ale stačí. A nenechte se mýlit. Ani já nejsem velký fanda těhle slaných potvor. Ale v některých úpravách - jako všechno, kromě růžičkové kapusty - jsou báječné.
Ančovičky patří neodmyslitelně do středomořské stravy, a protože jsme u Středozemního moře, budeme používat také místní bylinky. Pokud máte přístup k čerstvým, tím lépe. Pokud k sušeným, neváhejte nahradit ty uvedené klidně i provensálským kořením.
Potřebujete:
těstoviny, nejlépe čerstvé tagliatele
tři stroužky česneku
lžičku harissy, nebo čerstvých feferonek
ančovičky
čerstvý tymián
čerstvou saturejku
parmezán
olivový olej
Nechte vařit těstoviny podle návodu.
V olivovém oleji na nepříliš silném ohni nechte udělat pár minut najemno nakrájený (ne rozetřený!) česnek s feferonkami či s harissou a snítkou saturejky a tymiánu.
Těstoviny hned po okapání promíchejte s olejem, přidejte ančovičky a na talíři posypte parmezánem. A je hotovo!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat