pondělí 9. července 2012

Křepelky s třešněmi

Je mi jasné, že recept na křepelky asi nebude tím nejsnáze realizovatelným v českém prostředí. Ale kdo ví a klasická, jediná chovatelná, francouzská létající zvěřina by přeci jen na blogu o francouzské kuchyni neměla chybět. A pak, je to tak dobré!

Potřebujete:
1 křepelku na osobu
250g třešní nebo višní na 2 křepelky
šalotku
trochu bílého vína
sůl a pepř
trochu cukru

V hrnci nechte osmahnout křepelky ze všech stran na oleji. Přidejte nakrájenou šalotku, nechte zesklovatět, přilijte trochu bílého, přiklopte a nechte dělat na mírném ohni 25 minut.

Vypeckujte třešně něbo višně a rozkrojte napůl. Nechte je na pánvi pustit vodu a přidejte eventuelně trochu cukru. Nechte dělat cca 10 minut.

Po dvaceti minutách přidejte třešně ke křepelkám, přiklopte a nechte dělat ještě 5 minut.

A je hotovo. Servírujte s polentou.

4 komentáře:

Shira313 řekl(a)...

Dala by sa chuť prirovnať k dobrej kuracine?

Tereza řekl(a)...

Krepelci maso je predevsim mnohem mene tucne, alespon se mi zda (a to kupuju kure zasadne "farmarske" a "cervenou znacku", tedy vychovane venku a majici pohyb), a tak nevim, jak to s temi tresnemi dopadne. Jinak chut se mi take nezda uplne podobna, ale na druhou stranu, drubez je to oboji, tak rozdil zase neni nijak zavratny. Za zkousku nic nedate...

Anonymní řekl(a)...

Křepelky v čechách to je "brnkačka".
Dají se pořídit na dobré farmě a nebo v "oblíbeném" Makru - a to dokonce chlazené francouzské - každou středu a pátek :o))). S třešněmi to je lákavá úprava pro mě zatím neznámá. Ale obaléné slaninou, posypané tymiánem a pomalu pečené 2 hodiny na 90 oC. Hmmm ách. Těším se na další recepty. Na jih Francie zdraví Marcel

Tereza řekl(a)...

Diky Marceli za informaci i za recept. V pripade, ze krepelky jsou brnkacka, prichazim s dalsi vyzvou a tez receptem (http://terezinyrecepty.blogspot.fr/2012/07/perlicka-na-broskovovem-dne.html): co perlicky, taky uz se dostanou? Doufam, ze jo!