Dokonce ani tohle není francouzské jídlo, i když se s ním ve Francii setkáte velmi často. Přivezli ho sem ale arabští přistěhovalci. Budu ho dělat dneska, protože je dusno: v parných dnech je to vynikající předkrm, nebo jedna věcí, kterou vezmete na piknik či na výlet do hor
Potřebujete:
3 citrony
půl kila kuskusu
nejméně 4 velká rajčata
plechovku cizrny (když nemáte, nedá se nic dělat)
rozinky
svazek čerstvé máty (nezbytné)
svazek čerstvé, nejlépe placaté, petržele
olivový olej
sůl a pepř.
Nádobí: mísa na salát, eventuálně mixér
Do mísy dáte kuskus, na něj nalijete šťávu z citronů a olivový olej. Necháte nabobtnat. Pokud se vám zdá, že je kuskus příliš tvrdý, můžete přidat malinko horké vody, ale klasická taboulé ji neobsahuje.
Rozkrájíte nebo rozmixujete rajčata s bylinkami.
A pak to všechno smícháte, osolíte, opepříte, přidáte cirznu (pokud máte) a rozinky. Necháte odležet v chladu aspoň tři hodiny.
Tak dobrou chuť! Doufám, že bude brzy zase vedro...
Bez závazků
před 6 lety
4 komentáře:
Taboulé je libanské jidlo. V Libanonu se ale ji skoro bez kuskusu ale ve Francii mam chutna s hodne kuskusu.
Cizrnu muzeme koupit suchou u nas, ale musime ji namocit 20hodin! Chutna mi ale o dost lip nez z plechovky. Jeanne
Ahoj, chci recept vyzkoušet, ale trochu tápu. Mám k dispozici suchou cizrnu. Po namočení ji mám uvařit, nebo jí použít jen namočenou? Poradíte prosím?
Cizrnu je nutne namocit, a pak uvarit. Namocit je ji nutne, jak pise Jeanne, 20 hodin, neboli den predem. Vari se docela dlouho, dokud neni mekka (a stejne jako jine lusteniny se soli az po zmeknuti). Uz jsem ji dlouho nedelala, ale tusim, ze bude treba ji varit alespon 40 minut. Tereza
Okomentovat