Tenhle recept jsem dělala včera. Nevím, jestli seženete v Čechách potřebné ingredience, především u kozího sýra mám trochu obavy. Zkuste ho v nejhorším nahradit nakrájeným Hermelínem.
Potřebujete:
1 kilo vařeného listového špenátu
120 gramů slaniny
80 gramů rozinek
50 ml (tj. štamprdli) tekuté smetany
jeden žloutek
200g špalek kozího sýra (tzv. buche de chevre)
100g piniových semínek (vsadím se, že je najdete přinejhorším v nějakém bio obchodě)
a jedno listové těsto.
A z nádobí: pánev, formu na pečení o průměru cca 26cm a výšce cca 3 cm a mísu na smíchání
Rozválejte těsto do kulaté placky, dejte ho do formy koláč, udělejte do něj vidličkou dírky a dejte ho předpéct do trouby na 15min na 210 stupňů. Dávejte na těsto pozor, aby se nevyboulilo.
Mezitím opečte na pánvi na másle piniová semínka. Když jsou zlatavá, vyndejte je a dejte je do hluboké mísy.
Pak na pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Když je zlatavá, šup s ní za zlatavými semínky. Zbylý tuk z pánve vylijte.
A zpět k pánvi, utřete ji nečím do sucha, nebo ji umyjte, dejte na ní trochu másla a "usušte" vařený špenát. Až nebude na pánvi žádná voda, dejte špenát k semínkům a slanině.
Přidejte do mísy rozinky, žloutek a smetanu. Osolte, opepřete, pořádně promíchejte
Dejte směs na předpečené těsto. Nahoru nakrájejte na kolečka kozí sýr. Pečte v troubě ještě 15 minut.
A je to!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat