pátek 30. května 2008

Kuře po provensálsku

Dneska nemám moc času. A když nemám moc času, potřebuju uvařit něco efektního, a je jaro či léto, dělám kuře po provensálsku. Rychlé a vynikající.

Potřebujete:
4 kuřecí stehna
čtyři velká rajčata nebo šest menších rajčat
jednu až dvě červené kapie
dvě větvičky (nejlépe čerstvého) tymiánu
tři větvičky (nejlépe čerstvého) rozmarýnu
asi 15 černých vypeckovaných oliv (a ne moc slaných! Pokud nenajdete málo slané olivy, raději je tam nedávejte vůbec)
sůl a pepř.

Nádobí: trouba a pekáč s vyšším okrajem

Do pekáče dáte osolená kuřecí stehna. Na ně na čtvrtky nebo na osminy nakrájené rajče (podle velikosti), posypete na proužky nakrájenou paprikou, přidáte koření a bylinky, ŽÁDNÝ OLEJ a strčíte to do trouby na 25 minut na 200 stupňů. ...byt se vám zatím provoněl provensálskou vůní tymiánu a rozmarýnu...

Po 25 minutách přidáte vypeckované olivy a pečete ještě 20 minut na stejnou teplotu. Pokud není po té době ještě kuře udělané, nechte ho v troubě déle, ale obvykle to stačí.

A je to! Servírujte s rýží.

Tak co, rychlé, efektní a téměř bez práce, ne?

Žádné komentáře: