středa 28. května 2008

Kuřecí maso s koriandrem a kokosovým mlékem

Asi vám je jasné, že tenhle recept tak docela ve Francii nevznikl. Já jsem se ho ale naučila tady, a tak ho zahrnuju do svých "francouzských" receptů. Malý tip: tohle jídlo je výborné čerstvé, ale ještě lepší, když ho necháte den odležet.

Potřebujete:
750g kuřecích řízků
olej na smažení
konzervu sójových klíčků
plechovku kokosového mléka
sůl

a na omáčku potřebujete:
plechovku kokosového mléka
2 kávové lžičky nejlépe čerstvého koriandru
4 kávové lžičky nejlépe čerstvého ženšenu
půl kávové lžičky muškátového oříšku
2 kávové lžičky mletého kmínu
půl kávové lžičky soli
šťávu z poloviny citrónu
jednu velkou cibuli
jeden stroužek česneku.

Nádobí: mixer, pánev

Na pánev dáte na nudličky nakrájené kuřecí řízky a smažíte na mírném ohni cca 10 minut

Do mixéru hodíte všechny ingredience na omáčku a rozmixujete do hladka

Když je kuře hotové, vyndáte ho z pánve a utřete ji papírovou utěrkou do sucha.

Vrátíte kuře do pánve a zalijete ji obsahem mixéru. Necháte vařit na mírném ohni 2 minuty

Přidáte okapané sójové klíčky a vaříte ještě 2 minuty

Pak přidáte druhou konzervu kokosového mléka (první jste dali do mixéru, tak tahle je druhá ;-) a vaříte ještě 2 minuty

A hotovo! Jednoduché, rychlé, efektní, chutné. Servírujte s rýží, nejlépe z thajskou!

Žádné komentáře: