Na tenhle recept můžete použít doma udělané nakládané citrony nebo koupené v obchodě se severoafrickými produkty. Jídlo je voňavé, jemně nasládlé a hlavně strašně jednoduché.
Potřebujete:
kuře, nejlépe farmářské
estragon
lžíci medu
tři nakládané citróny
sůl a pepř
Rozhřejte med a držíce kuře za jeho Achillovu patu ho potřete medem jako když Achillova matka omývala Achilla v zázračné prameni: prostě všude, kromě místa, kde ho držíte. Pomazané kuře nepouštějte, nacpěte do něj jeden nakrájený naložený citron a teprve poté ho hoďte do pekáče s víkem. Také můžete nacpat citrony před pomazáním kuřete: to je samozřejmě chytřejší, ale ne každý na to myslí dopředu, zvlášť ne takový umětel jako já.
Kuře posolte a popepřete.
Do pekáče přidejte estragon, zbytek citronů, přiklopte a celou tu nádheru strčte do trouby. Zapněte troubu na 200 stupňů.
Po patnácti minutách podlijte deckou vody a nechte dělat ještě 20 minut na 200 stupňů. Pak troubu ztlumte na 160 a nechte ještě 40 minut.
A je hotovo. Servírujte s brambory, kaší, rýží, pšenicí, prostě s čím chcete.
Bez závazků
před 6 lety
1 komentář:
Terezko, ještě by bodl recept na nakládané citrony. Znám je z mého pobytu ve Francii, ale v Česku jsem že nikde neviděla.
Okomentovat