Parmice nachová, francouzsky rouget, je asi moje nejoblíbenější ryba. Má velmi výraznou chuť, která spoustě lidí vadí, ale tady, na jihu Francie, vědí, jak na to a že výrazná - prý jódová - chuť je výhoda. Parmice je výborná s tapenádou z černých oliv, nebo na česneku. Uznejte, která jiná ryba snese česnek?
Potřebujete:
2 - 3 celé parmice na osobu
přibližně 2 stroužky česneku na parmici
velkou lžíci smetany (na dvě porce)
estragon
oregano
máslo
mouku
olivový olej
Parmice vykuchejte a zbavte šupin, nebo ještě lépe, nechte vykuchat a zbavit šupin. Umyjte, otřete, osolte a obalte v mouce.
Na pánvi rozpalte olej a rychle v něm parmice osmahněte po obou stranách. Vyndejte, olej vylijte, ztlumte oheň na maximum a dejte do pánve máslo a napůl rozkrojené stoužky česneku. Přidejte zpět parmice a pomalinku nechte dělat asi 5 minut po každé straně (pokud jsou parmice malé). Pomalinku je zásadní, česnek vám nesmí zhnědnout.
V kastrůlku zatím rozehřejte smetanu a přidejte estragon, oregano, sůl a pepř. Nechte bublat asi 5 minut.
A je hotovo. Servírujte s celozrnnou rýží, je to nejen zdravé, ale hlavně božské!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat