Opět jedna znouzectnost. Den před vypršeném záruční lhůty na mě v ledničce vykouklo úplně celé velké nenačaté balení měkkých tvarohů, které tu ve Francii prodávají v krabičkách po 100g a které Francouzi s cukrem jedí rádi jako dezert. Celkově bylo tvarohu skoro kilo. Co s tím? Neviděla jsem onehdy ve svém kuchařském slovníku Larousse, že existuje něco jako tvarohový koláč? Vylepšený o kousky čokolády a o hrušky, jak jsem se dočetla na internetu, vyšel báječně.
Potřebujete:
150g máslových sušenek
50g másla
800g měkkého tvarohu
120g cukru
4 vejce
50g Maizeny
1 vanilkový cukr
kus čokolády rozkrájený na kousky
2-3 hrušky
Smíchejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh, Maizenu a vanilkový cukr. Nadrťte máslové sušenky - nejlépe nějaké staré, změklé, co už nikdo nechce, když už jsme u toho spotřebovávání zbytků - a smíchejte s máslem.
Do vymazané formy na quiche dejte nadrcené máslové sušenky s máslem, udusejte, přidejte hrušky nakrájené na plátky a kousky čokolády, zalijte tvarohem a šup s tím do trouby na 180 stupňů na 40 minut. A je hotovo, jen to musí vychladnout.
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat