Receptů na jablečný koláč není nikdy dost. Často doma dělám jablečný tarte tatin, o němž Hvězdopravec tvrdí, že je jedním z nejlepších
tarte tatin, které kdy jedl, a občas
normadský koláč, o kterém naopak Hvězdopravec jednoznačně prohlašuje, že ho nemá rád, a někdy zase klasický český štrúdl, který někdy vyjde dobře a někdy ne. Všechny tyhle koláče mi přijdou ale dost pracné, hlavně proto, že se musí nejdřív udělat těsto, nechat odpočinout, a pak rozválet. Když jsem na
Fabricově blogu narazila na tenhle recept, zajásala jsem. Tady nebude odpočívat a rozvalovat se těsto, ale já! A navíc je to velmi dobré...
Potřebujete:
1 kg jablek
175g cukru
175g mouky
lžíci oleje
lžičku rumu
lžičku skořice
3 vejce
lžičku prášku do pečiva
moučkový cukr na posypání
Nádobí: kulatou formu
Oloupejte jablka, zbavte je nepoživatelných částí a nakrájejte na kostičky
Vejce ušlehejte s cukrem. Pak přidejte mouku, olej, rum a skořici, prášek do pečiva a nakonec jablka.
Nalijte těsto do vymazané formy a nechte péct 40 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí posypejte cukrem a je to!
Žádné komentáře:
Okomentovat