pondělí 29. listopadu 2010

Mušle s roquefortem

Onehdy jsem si stěžovala, jak těžké může být sehnat v Chile modrý sýr. Jakýkoli. Když chci dělat mušle s roquefortem, cítím se tedy tak trochu jako Maruška, co ji zlá macecha poslala pro jahody. Jen mušle se tu dají sehnat vždycky. Na rozdíl od Čech. Pokud jste ale někde, kde se dají koupit čerstvé mušle slávky, ty s černou lasturou, hurá do toho! A je to tak jednoduché!

Potřebujete:
cca půl kila mušlí na osobu
roquefort (nebo nějaký nepříliš slaný modrý sýr)
smetanu
rozmarýn
oregáno nebo majoránku
trochu oleje
pepř

Nádobí: jeden velký a jeden malý hrnec

Očistěte kartáčkem mušle a vyhoďte ty otevřené nebo rozbité

V malém hrnci opatrně ohřejte smetanu a rozpustěte v ní na kostičky nakrájený roquefort

Ve velkém hrnci nechte ohřát olej, hoďte do něj mušle a přikryjte, aby se mušle otevřely. Přidejte bylinky a trochu pepře.

Na otevřené mušle nalijte rozehřátý sýr se smetanou a večeře je hotová. Osobně myslím, že takhle jednoduché jídlo je nejlepší s kusem žitného chleba, ale hodí se i opečené brambory.

Žádné komentáře: