pondělí 11. května 2009

Treska v alobalu

Opět jednoduché a rychlé jídlo. V alobalu peču moc ráda, protože tato úprava je jednak dietní a jednak se při otevření alobalového závitku vždycky uvolní božská vůně bylinek, které jste do jídla nasypali. Ale pozor, nezapomeňte, že aluminium je pravděpodobně jednou z příčin vzniku senilních skrvn, které souvisejí s Alzheimerovou chorobou. Takže doporučuju zdvojit vrstvu alobalu pečícím papírem. Jídlo tak není s alobalem v kontaktu, ale zároveň je poměrně hermeticky uzavřeno.

Potřebujete (na osobu, tj. na závitek):
250g tresky
1 cuketu
dvě lžíce parmenzánu
trochu čerstvé bazalky, rozmarýnu a tymiánu
sůl a pepř

Nádobí: plech do trouby.

Postup snad ani psát nemusím. Zavinete a necháte péct 20 minut na 200 stupňů.

Servírujete s quinoou, rýží, jak chcete...

Žádné komentáře: