Jednoduché, zdravé a efektní.
Potřebujete:
máslové těsto
1 kg čerstvého špenátu
300g čerstvého nebo uzeného lososa
tři vejce
250 ml smetany
sůl, pepř
stroužek česneku
Nádobí: velký hrnec, kulatou formu o průměru cca 28cm, pánev
Omyjete špenát a necháte ho 5 minut povařit. Pak ho slijete a hned ho necháte důkladně vykoupat v ledové vodě, aby neztratil barvu.
Listy vyždímete a necháte je usušit na mírném plameni na pánvi. Přidáte k nim rozetřený stroužek česneku.
Během této doby necháte předpéct 10 minut v troubě těsto na quiche tak, aby se nenafouklo.
Na předpečené těsto naskládáte špenát, pak přidáte lososa a celé to zalijete vejcem rozšlehaným se smetanou, solí a trochou pepře. Necháte péct 25 minut na 180 stupňů a je to!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat