sobota 9. května 2009

Quiche s lososem a špenátem

Jednoduché, zdravé a efektní.

Potřebujete:
máslové těsto
1 kg čerstvého špenátu
300g čerstvého nebo uzeného lososa
tři vejce
250 ml smetany
sůl, pepř
stroužek česneku

Nádobí: velký hrnec, kulatou formu o průměru cca 28cm, pánev

Omyjete špenát a necháte ho 5 minut povařit. Pak ho slijete a hned ho necháte důkladně vykoupat v ledové vodě, aby neztratil barvu.

Listy vyždímete a necháte je usušit na mírném plameni na pánvi. Přidáte k nim rozetřený stroužek česneku.

Během této doby necháte předpéct 10 minut v troubě těsto na quiche tak, aby se nenafouklo.

Na předpečené těsto naskládáte špenát, pak přidáte lososa a celé to zalijete vejcem rozšlehaným se smetanou, solí a trochou pepře. Necháte péct 25 minut na 180 stupňů a je to!

Žádné komentáře: