Také máte jako já problém odhadnout, jestli banány, které kupujete, budou hnědnout hned druhý den, nebo až za týden? Jediný zákon, který na banány platí, je podle mě zákon Murphyho: koupíte-li banány dva, zůstanou žluté týdny, tedy zůstaly by, kdybyste je nesnědli a zbytek času si neříkali, že jste jich měli koupit víc. Ale to jste neudělali z jednoho prostého důvodu: pokud koupíte banánů trs, je zákonitě hnědý druhý den.
Jak je možné, že banány z téhle soboty mají už v neděli večer stejnou barvu jako banán, který byl týden zapomenutý v garáži, rozčilovala jsem se, když jsem - ano, jsme úplně normální rodina - našla banán a mandarinku mezi tuleními pásy, goretexovými oblečky a botami na skipalpy, věcmi to z minulého víkendu na horách, které už týden blokovaly garážová vrata.
Ale já těm banánům ukážu. Udělám z nich crumble a bude!
A bylo....to vynikající. A to i pokud jako já máte ke crumblu a všemu, co zavání anglickou kuchyní, přirozenou nedůvěru. Stačilo přihodit pár jablek, která mimochodem také trochu volala po spotřebě, a bylo.
P.S. Pro ty, co se domnívají, že vařím pouze z toho, co je třeba zachránit před zkažením podotýkám, že onu nalezenou mandarinku jsem vyhodila.
Potřebujete:
3 banány
pár jablek (já jsem měla čtyři menší, ale klidně můžete dát víc)
75g másla
75g cukru
75g mouky
75g mandlí rozdrcených na prášek (zásadně dělám doma v robotu, i se slupkou čerstvě rozdrcené mandle jsou chutnější)
Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáčku, na to nakrájejte banány.
Změklé máslo rozmělněte mezi prsty s moukou, mandlovým práškem a cukrem. Posypte banány a jablka v pekáčku.
Celou dobrotu dejte na 35 minut do trouby na 180 stupňů. Pokud není vršek crumble dost zlatavý, dejte ještě na chvilinku pod gril a je to!
Bez závazků
před 6 lety
2 komentáře:
Dobrý den, chci se jen zeptat co za mouku? Jestli polohrubou nebo jiný druh.
Předpokládám, že hladkou, ve Francii jina není.
Edith
Okomentovat