Včera večer jsem se rozhodla udělat lasagne a šikovně se tak zbavit jak zbytku hovězího, tak zbytku tomatové omáčky na těstoviny, kterým začínalo hrozit, že jejich příští cesta nebude do žaludku, nýbrž do koše. Hvězdopravec pak jako na potvoru na poslední chvíli přivedl domů Alvarita, našeho argentinského kamaráda, a perfekcionista ve mně tedy začal přemýšlet, co bych mohla udělat za desert. Rychlý, protože lasagne jsou dost pracné, když na ně děláte všechno ručně a domácí, a hlavně lehký, protože boloňské lasagne nic jiného nepřipouštějí. Nakonec jsem si vzpomněla na desert, který jednou dělala moje kamarádka Estelle a který je tak jednoduchý, že by ho zvládlo i novorozeně, kdyby dosáhlo na držátko od trouby, aby ji mohlo otevřít. Protože jde vlastně o to, dát jablka do trouby. Dívejte se jak. A před tím vězte, že i Hvězdopravec i Alvarito se olizovali za ušima tak, jako kdybych se dělala s nějakým pracným koláčem.
Potřebujete:
4 jablka, co se nemají tendenci rozpadat při vaření (například renety)
40g cukru
50g slaného másla
Nádobí: pekáč
Oloupejte jablka, rozkrojte napůl a vyndejte jádřince.
Utřete máslo s cukrem a směsí naplňte otvory od jádřinců
Jablka dejte na pekáč, podlijte trochou vody a pečte v troubě na 220 stupňů 35 až 40 minut.
A je to!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat