Poslední dobou nepíšu, protože mám spoustu práce a vařím hlavně staré ozkoušené věci. Ale na tom, že mám hodně práce, je přeci jen něco dobré. Jíst v Chile někde na ulici zavání obezitou a smrtí nudou vašich chuťových buněk, a tak často nosím oběd s sebou. A tak jsem objevila u Pascale tenhle recept. Rodinu u večeře s ním asi nepotěšíte, ale na piknik, nebo s sebou do práce je to dobrota. A navíc je to efektivní způsob, jak se zbavit zbylé čočky nebo zbylé quinoy.
Potřebujete:
Uvařenou studenou quinou
uvařenou studenou čočku
mrkev
ředkvičky
semínka (Pascale doporučuje dýňová, já jsem použila z nedostatku jiné alternativy sekané mandle)
3 lžíce olivového oleje, jednu balzamovaného octa a půl lžičky cukru.
Nádobí:
salátovou mísu nebo rovnou tupperware
Mrkev nastrouhejte na hrubo, ředvičky nakrájejte na tenounké plátky (doporučuju keramickým nožem, jde to tím jako nic), přisypte čočku, quinou, semínka, zamíchejte, zalijte a běžte, ať nepřijdete pozdě!
Bez závazků
před 6 lety
Žádné komentáře:
Okomentovat